Onderhoud APK

De receptie

Het eerste aanspreekpunt voor het onderhoud en apk loopt via de receptie van 4x4 Verbeek. Hier worden alle mogelijke vragen beantwoord en afspraken ingepland voor onderhoud en reparaties. Zij houden tijdens het onderhoud of reparatie contact met u over de vorderingen. Tevens kunnen zij een leenauto voor u inplannen.

 

receptie.jpg
Stoven-Martin-brink-3.jpg

De werkplaats

Wat we heel vaak te horen krijgen, is als er een prijs zou zijn voor de mooiste en schoonste werkplaats, wij dan zeker een kans zouden maken. Onze monteurs werken graag in een schone en opgeruimde werkplaats. Zo raakt er nooit iets kwijt en is altijd het juiste gereedschap voor handen. Of je daar als klant iets van merkt? Misschien niet direct. Maar zo'n schone werkplek zegt volgens ons wel iets over hoe we met auto's omgaan. We zijn zuinig op onze spullen én op de Land Rovers die aan ons worden toevertrouwd. Onze monteurs hebben maar liefst zeven bruggen en de modernste apparatuur tot hun beschikking om elke Land Rover weer helemaal tip top te maken. Onze liefde door Land Rover zie je echt overal in terug.

Onderhoud & APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in Europa een wettelijke verplichte keuring ter bevordering van van de verkeersveiligheid en het milieu. Volgens deze wet moet u uw personenauto of bedrijfsauto jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar. 
Uiteraard voeren we bij 4x4 Verbeek deze keuringen uit en registreren we ze bij de RDW. Hoewel we een groot voorstander zijn van veilig rijden en de APK, is het ook een momentopname. Het geeft namelijk geen garantie dat een auto de rest van het jaar veilig blijft. Regelmatig onderhoud is daarom belangrijk. Wij adviseren u graag en vertellen u ook wat er gedaan moet worden en welke reparaties u in de toekomst kunt verwachten.
img_8400.jpg
Image

Onderdelen

In ons magazijn hebben we een ruime voorraad aan onderdelen voor zowel onderhoud als reparatie van elk model Land Rover. Mochten we de onderdelen niet in huis hebben, kunnen wij deze meestal binnen 24 uur leveren. 

Mocht u niet naar Zutphen kunnen komen, dan sturen wij de onderdelen en accessoires per post of pakket graag naar u op.

Airco

Ook het airco systeem heeft onderhoud nodig. Vaak lekt er steeds een beetje koelingsmiddel uit het airco systeem via de slangen en koppelingen die in het airco systeem zitten. Daarom is het verstandig om bij de beurt van uw auto ook het airco systeem te laten testen. De werkplaats van 4x4 Verbeek is uitgerust met de modernste apparatuur om te controleren of uw airco systeem nog voldoende gevuld is en of deze nog optimaal functioneert.
Airco1-def.jpg
Automaat-spoeling.jpg

Automaat service

Slecht schakelgedrag? Ook uw automaatbak heeft onderhoud nodig.

Maar liefst 90% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling die ontstaat bij normale slijtage en gebruik. Slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, verhoogd brandstofverbruik, het disfunctioneren of zelfs volledig dienst weigeren van de automaatbak; zeer bekende klachten bij automatische transmissies. De oorzaak? Vervuilde en verouderde ATF.

Long-Life betekent niet ‘voor altijd’ Veel autofabrikanten geven aan dat de af-fabriek gevulde long-life ATF nooit vervangen hoeft te worden. Hier komen veel fabrikanten op terug. Het gebruik van long-life olie kan de verversingstermijnen weliswaar oprekken maar het gebruik ervan is geen vrijbrief om de ATF nooit meer te verversen!

Het advies hierin is om de automatische versnellingsbak van uw Land Rover om de 80.000 km te laten spoelen. In onze werkplaats beschikken wij over de juiste apparatuur hiervoor.

Motor spoeling

De motor van uw Land Rover is voorzien van EGR kleppen. Bij deze motoren wordt een deel van de uitlaatgassen langs de EGR kleppen geleid om nog een keer verbrand te worden samen met het normale mengsel.

In de praktijk leid dat tot vervuiling in het motorblok waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Door het rijden van veel korte afstanden en toevoeging van Bio brandstof aan de normale brandstof, vindt er vervuiling plaats binnen in de motor. Dit leidt tot slechtere prestaties en hoger brandstofverbruik.

Wij adviseren om elke 80.000 km de motor inwendig te laten spoelen. In onze werkplaats beschikken wij over de juiste apparatuur hiervoor.

Image
Image

Tuning dieselmotor

Wat is chiptunen?

Chiptunen is een manier om de motor van je auto betere prestaties te laten leveren. Zo kan de motor zuiniger, krachtiger, sneller en soepeler gemaakt worden. Het is dus eigenlijk een manier om de motor te optimaliseren.

De motor wordt aangestuurd door een motormanagement/ ECU. Hiervan optimaliseren we de fabriekssoftware middels chiptuning.

Om de prestaties nog meer te verbeteren, kan de tuning worden uitgebreid met:

·         Performance intercoolers

·         Grotere turbo’s

·         Andere uitlaatsystemen

Leenauto

Wij maken uw garagebezoek graag zo comfortabel mogelijk, waarbij kwaliteit in alle opzichten voorop staat. Daarom hebben we 3 nieuwe leenauto’s om u te brengen waar u wilt, terwijl wij uw eigen auto weer helemaal in orde maken!
Laat ons van te voren weten wanneer u gebruik wilt maken van dit vervangend vervoer. Wij zorgen dan dat er een leenauto voor u klaar staat. 
De kosten zijn € 19,50 per inzet. In sommige gevallen is de leenauto kosteloos. Wij geven dit aan als u de reservering voor de leenauto bij ons maakt. Het telefoonnummer hiervoor is 0575-513949.

Image

Telefoon: 0575 513 949
Email: info@4x4verbeek.nl

De Stoven 35
7206 AZ Zutphen

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur
  • Zaterdag 09.30 - 13.00 uur
  • Zon- en feestdagen: Gesloten